futópad
Blog

A futópadok kitalálója Sir William Cubitt volt 1817-ben

A nyári időszakban sokszor látunk, főleg parkok közelében a futó nőket, férfiakat. Ez a testedzés az egyik legegyszerűbb mód az edzésfajták közül. Amilyen sokan edzenek a tavaszi napokon, annál kevesebbet látni a téli hónapokban, csak a legelvakultabbak kockáztatnak a hidegben egy megfázást. Ilyenkor, az edzőteremben sokkal többen vannak és szinte állandó működésben vannak a futópadok.
A futópadok kitalálója Sir William Cubitt volt 1817-ben, amit a raboknak fejlesztett a börtönben akkoriban.

futópad
A saját használatra is kedvelt a futópad, mert a futópad olcsón, kéz alól pedig nagyon jó áron kapható. Ez azért jutott eszembe, mert láttam pár videót róla a neten. Ha egy jót akarsz nevetni, ajánlom keress rá, nagyon durva és sok nevetséges baleset látható az őrültebb futópad használókról. Nagyon okító jellegű is egyben, hiszen ez a sporteszköz nem is veszélytelen, mint azt gondolnánk róla. Fontos elolvasni azokat a leírásokat, amely utasít a megfelelő használatról. Egyik visszatérő hiba, hogy a futópad mögött legalább 2,5 méteres helynek kell lennie. Miért? Az adatok szerint, ezek a futógépek nagy sebességgel is működhetnek. Ha valaki elesik rajta, vagy csak rálép nagy sebességnél, hatalmas erővel dobja hátra az embert. Persze van olyan filmrészlet is, ahol az éppen edző sportember olyan erővel repül hátrafelé klubtag, hogy lebontja az egész súlyemelő készletet az állványról, pedig tőle minden legalább 5 méterre van a futópad mögött.
Ebből látszik, hogy ez a masina sem egy félvállról vehető gép. Aki ilyet akar hazavinni, előtte mérje fel a helyiséget, hiszen ha nincs elég hely, még a kórházban is kiköthet a a szerencsétlen sportember.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Captcha Captcha Reload