Szavatolt öregedésgátlás

Székesfehérvár – Nincs még egy testrészünk, mely annyira központban lenne, mint az arc, mely kegyetlenül rádöbbent bennünket, hogy mindennek meg van a maga szavatossági ideje. Hogy milyen folyamatok zajlanak arcunkon? Gyengül a bőr tónusa, a ráncosodás pedig fokozódik…

Arcunk nem csak lelkünk, de egészségi állapotunk fokmérője is, nem beszélve arról, hogy itt mutatkozik meg legelőször, ha mostohán bánunk magunkkal. Persze nem tagadható, hogy a változások gyorsaságában  szerepet játszanak a genetikai tényezők is.   A  folyamatok bizony már huszonötödik és harmincötödik életév között elkezdődnek. Az őszi-téli időszak a legideálisabb arra, hogy a modern kor kozmetikai kezeléseivel minél későbbre toljuk az öregedés első jeleinek megjelenését.

– Amikor a kötőszövet részben elernyed, a nedvtartalom csökken, zsírpárnák tűnnek el, a bőr kissé petyhűtté válik, és kicsit meg is ereszkedik, ilyenkor a  legjobb kezelés a fotorejuvenáció, az e-light gépi kezeléssel – vélekedik a fehérvári Lőrinczné Buzás Zsuzsa, mesterkozmetikus, anti-aging terapauta. E módszer működési elve,  hogy  széles  spektrumú fényvillanásokkal nagy energiát juttatnak a kötőszövetbe, anélkül hogy a bőr felső rétegei sérülnének. Ennek következtében átalakul a kollagén rostok szerkezete s új kollagén struktúrák alakulnak ki.  A kezelés eredményeként csökken  a finom ráncok mélysége és száma, feszesebb, tónusosabb lesz a bőr.

Ha valaki azt veszi észre magán, hogy a bőr izomzata is kezd ernyedni, a felső és alsó szemhéj megereszkedik  az orr-ajakbarázda elmélyüléséről nem is beszélve, na akkor lehet hatásos egy másik esztétikai kozmetikai módszer: a tripoláris rádiófrekvenciás kezelés.

– A rádiófrekvencia lényege, hogy az áram három elektróda között mozog. A bőrbejutás mélysége változtatható és nagy mértékben felmelegíti a mély és a felszíni szöveteket egyaránt. Hatására a kollagén rostok összehúzódnak, megfeszítve ezáltal a körülötte levő bőrt –  a kozmetikus mester szerint azonnali ránctalanító hatást nyújtva ezzel. De vannak még más hatásos ráncfeltöltő bőrszerkezet javító módszerek is, amelyek leginkább ősszel-télen végzendők. Ilyen a mezoroller kezelés – teszi hozzá Zsuzsa.

Más megoldásra van szükség,  amikor a szemek beszűkülnek és az alattuk lévő zsírtestecskék megereszkednek  ez a  fáradt arckifejezés első jele. Az arc középső része, az orr és a szájkörnyéke barázdái elmélyülnek, valamint a nyak bőre még jobban megráncosodik   toka alakul ki… Ekkor bevethetjük a mezoterápiás arcfiatalítást.

– Mezoterápiáról akkor beszélünk, amikor nem csak a hámréteget, hanem bőr közép rétegét is kezelik. A mezorollerrel végzett kezeléshez egy speciális elektródát használnak, mely rezgésbe hozza a hozzá csatlakoztatott tűhengert, melyben 540 darab egy milliméteres tű van. Tíz  perc alatt  a hengerezéssel 5 ezer tűszúrás éri a bőrt, kis csatornákat nyitva rajta.  A szervezet reakciója azonnali. Regenerálni, gyógyítani kezdi a kollagén rostokat. Kollagén indukciós kezelésnek is hívjuk emiatt. A bőrben lévő fibroblasztok 6-8 héten át új, frissebb, hidratáltabb kollagént termelnek csupán a tűk használatával. A tűk által létrehozott csatornákat kihasználva azonban hialuronsavat, vitaminokat,peptideket tudunk a roller tűinek segítségével bejuttatni a bőr közép rétegébe – lelkendezik a kozmetikus.


A kozmetikai esztétikai kezelések az azonnali hatáson kívül hosszú távon 3-5 hétig folyamatosan fejtik ki hatásukat, ezért csak havonta kell végezni őket. A kezelések kombinálhatóak egymással, akár havonta más kezelést lehet kipróbálni, kortól és nemtől függetlenül, és így az is kiderülhet,  kinek melyik a leghatásosabb. Ősszel-télen sokkal kisebb a kockázata annak, hogy a kezelések során érzékenyebbé váló bőrt napsugárzás éri.S. Töttő RitaForrás: http://feol.hu/hirek/szavatolt-oregedesgatlas-1108438

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Captcha Captcha Reload